Θα ήθελα να προσθέσω τα παρακάτω, σχετικά με την φωτό της αρχικής σελίδας, διότι πιστεύω ότι θα είναι ενδιαφέροντα σε όλους:


Kissing the War Goodbye, Victor Jorgensen

 

Η φωτογραφία "Kissing the War Goodbye", που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "Αποχαιρετώντας τον πόλεμο με ένα φιλί", τραβήχτηκε από τον φωτορεπόρτερ του Αμερικάνικου Ναυτικού Victor Jorgensen, στον ίδιο χώρο και στιγμή που πραγματοποίησε την παγκόσμια γνωστή λήψη V-J Day Times Square, ο Alfred Eisenstaedt. Η φωτό του Victor δημοσιεύτηκε την επόμενη μέρα στους New York Times, ενώ αυτή του Alfred μία εβδομάδα αργότερα στο περιοδικό Life .... και έκτοτε έγινε παγκόσμια γνωστή.

 

V-J Day Times Square, Alfred Eisenstaedt

 

Οι δυό φωτό μας διδάσκουν το γεγονός ότι δεν φτάνει μόνο να είσαι στο σωστό χώρο την σωστή στιγμή, για να κάνεις μια μεγάλη φωτογραφία. Πρέπει να είσαι και εσύ μεγάλος.

Όπως θα παρατηρήσετε και οι δύο φωτό "τραβήχτηκαν" ακριβώς την ίδια στιγμή, με τους φωτογράφους να βρίσκονται δίπλα-δίπλα.

 

_________________________________
 

Ενδιαφέρον επίσης:

Σε αντίθεση από την φωτό του Alfred η οποία προστατεύεται από εμπορικά πνευματικά δικαιώματα, η φωτό του Victor είναι δημόσια ελεύθερη γιατί η λήψη έγινε από δημόσιο υπάλληλο, εν ώρα υπηρεσίας. O Victor ήταν φωτογράφος του Αμερικάνικού Ναυτικού.

και....

Στις 14 Αυγούστου του 2005 στην εξηκοστή επέτειο της V-day, ο καλλιτέχνης John Seward Johnson II, παρουσίασε ένα μπρούντζινο ομοίωμα της διάσημης φωτογραφίας του Eisenstaedt, με τίτλο: Παράδοση άνευ όρων (Unconditional Surrender).

_________________________________________

Ευχαριστώ.

Προβολές: 93

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Σωτηρη σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.Και εγω ανευ ορων παραδοθηκα μετα τη μικρη ιστοριουλα!

RSS

Πληροφορίες

Τελευταίες καταχωρήσεις

χ τ 738

από Μίλτος Παυλής

χ τ 737

από Μίλτος Παυλής

χ τ 736

από Μίλτος Παυλής

χ τ 735

από Μίλτος Παυλής

χ τ 734

από Μίλτος Παυλής

Ψηφίστε τη φωτογραφία του μήνα με θέμα "Ανθρώπων Έργα"

© 2020   Created by Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης