Ως αφορμή τα σχόλια της προβαλλόμενης φωτό ΜΠΟΥΓΑΔΑ και αιτία την συνεχή θέληση για βελτίωση της κοινότητάς μας θα ήθελα να ακούσετε αυτά που έχω να πω και ελπίζω να ξεκινήσουμε μια επικοδομητική συζήτηση.

Η ΦΩΤΟΛΕΚΕ δημιούργησε και πληρώνει αυτό το δίκτυο για τους εξής λόγους:
 • Να δίνει την δυνατότητα στα μέλη της να δημοσιεύουν φωτογραφίες και να μαθαίνουν την γνώμη των υπολοίπων.
 • Να μαθαίνει μέσα από φωτογραφίες άλλων (εκτός ή εντός λέσχης) και να τις σχολιάζει.
 • Να έρχετε σε επαφή και να επικοινωνεί και με άλλους φωτογράφους στην Ελλάδα.
 • Να προσελκύει νέα μέλη.
 • Να ενημερώνει τον κόσμο για τις εκδηλώσεις που κάνει η ίδια ή συμμετέχει.
 • Να δίνει την δυνατότητα στα μέλη του δικτύου της, να δημοσιεύουν δικές τους εκδηλώσεις.
 • Να δημιουργεί forum συζητήσεων με όποιο θέμα θέλει.
 • Να συμμετέχει σε προκαθορισμένες ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα.
Η δημιουργία παρεών μεταξύ των μελών του δικτύου είναι φυσιολογική, απαραίτητη και δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να τις σταματήσει.

'Όπως είπε ο Βασίλης Π.

"Απο μονες τους δημιουργηθηκαν απο ατομα που μπαινουν συχνα (εως καθημερινα στο φορουμ). Δεν υπηρχε κατι προμελετημενο,δεν απαγορευτηκε ουτε επιτραπηκε απο και σε κανενα. Οταν καποιοι ειναι συχνοι επισκεπτες
και αναπτυσεται διαλογος αμφι/πολυδρομος δημιουργουνται οι παρεες και
καποιοι παιρνουν θαρρος και ο κωδικας επικοινωνιας μεταξυ τους
διαφοροποιειται. Όταν καοποιος ανεβαζει φωτογραφιες,δεν απανταει στα
σχολια που του γινονται και δεν σχολιαζει φωτογραφιες των αλλων (η το
κανει σπανια) αυτοματως τοποθετει τον εαυτο του σε αλλο επιπεδο και ισως
τον ξενιζει και η οικειοτητα που εχει αναπτυχτει μεταξυ μερικων απο
εμας. Η Φωτολεκε ειναι ανοιχτη και χωραει ολους τους συνδυασμους και
γουστα.

Δεν υπαρχει διαθεση πισωχτυπηματος,ο καθενας κρινεται απο οτι ανεβαζει και απο οτι γραφει η δεν γραφει.

....και πολύ σωστά!
όμως για το:

Τι να κανουμε εμεις που μπαινουμε συχνα φτιαξαμε παρεες και κουβεντιαζουμε.
"


πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα:

 • Να μην ξεκινάμε άσχετες συζητήσεις μέσα σε φωτογραφίες άλλων (έχουν γίνει παράπονα από νέα και παλιά μέλη). Ο σχολιασμός των φωτό προέχει!
 • Να χρησιμοποιούμε περισσότερο τα Forums ή τις ομάδες, όταν θέλουμε να αναπτύξουμε συζητήσεις.
 • Οι διαχειριστές να μην παρασυρόμαστε και να κρατάμε ισορροπίες. Δεν εννοώ με αστυνομικό η ελιτίστικο τρόπο αλλά με φιλικό και συζητήσιμο. Θα δανειστώ τον λόγο του Βλάση Τ.: "...χωρίς να χαλάσουμε το ωραίο φιλικό κλίμα που μας ενώνει με κυρίαρχο στοιχείο την αγάπη μας για την φωτογραφική τέχνη και το χιούμορ μεταξύ μας..."
 • Να εκμεταλλευτούμε ΟΛΟΙ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα επικοινωνιακά οφέλη του δικτύου μας  (NING), ώστε να απολαύσουμε περισσότερο την ασχολία μας με την φωτογραφία.
Εάν κάποιος ζητήσει ευθύνες για την "χαλάρωση" των παραπάνω σκοπών θα έλεγα ότι αυτές ανοίκουν στους διαχειριστές (και περισσότερο ίσως σ΄ εμένα).

Το Δ.Σ. της ΦΩΤΟΛΕΚΕ χθες, αποφάσισε μεταξύ άλλων να βελτιώσει γενικά την ποιότητα της στο διαδίκτυο. Θα γίνουν κάποιες ενέργειες τις επόμενες ημέρες που πιστεύω ότι θα σας βρουν σύμφωνους. Αυτό δεν έχει να κάνει με τους χρήστες και τα μέλη του δικτύου οι οποίοι δεν φέρουν ποτέ ευθύνη για τέτοια θέματα.

Τώρα .... για την καλύτερη χρήση των υπηρεσιών του δικτύου μας (photoleke.ning.com), αλλά και για καλύτερη εμπειρία περιήγησης:

Προτρέπω:
 • Να χρησιμοποιούμε τις "Φωτογραφίες" για έκθεση και σχολιασμό των φωτογραφιών. Να ασχολούμαστε με τις φωτογραφίες των άλλων περισσότερο και με τα σχόλιά μας να πείθουμε ΠΡΩΤΑ τους εαυτούς μας ότι βοηθάμε ουσιαστικά τον φωτογράφο.
 • Να χρησιμοποιούμε τα forum για συζητήσεις.
 • Να χρησιμοποιούμε τις ομάδες για πιο "κάθετες" συζητήσεις.
 • Όση διαχειριστές έχουν παράπονα .... να γίνουν πιο ενεργητικοί προς τις κατευθύνσεις που υποστηρίζουν και να δημιουργήσουν "ρεύματα".
Τέλος εάν κάποιο μέλος θέλει να ξεκινάει άσχετες συζητήσεις στις φωτογραφίες του ... προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Σίγουρα όμως ενοχλεί κάποιους (δικαιολογημένα) όταν γίνετε στις φωτογραφίες τους.

Υπηρετώ ως administrator σε διάφορα ελεύθερα, private ή public δίκτυα, ανοικτά ή διαβαθμισμένα, άμισθος ή έμμισθος αρκετά χρόνια. Θα θεωρήσω προσωπική αποτυχία εάν ποτέ υποχρεωθώ να σβήσω σχόλιο ή object άλλου χρήστη, για οποιαδήποτε λόγο.
Όσες φορές έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, υπήρχαν πάντα οι προϋποθέσεις το "σύστημα να αυτορυθμιστεί". Πιστεύω ότι και εδώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Και αυτές δεν είναι άλλες από την πνευματική ποιότητα των μελών του δικτύου μας η οποία είναι υψηλή.
Το μόνο που χρειάζεται είναι καλύτερο moderation από πλευράς διαχείρισης και αυτό "δουλεύουμε" αυτήν την στιγμή.

'Όσον αφορά τις προβεβλημένες φωτό, στέκομαι τόσο στον λόγο του Κώστα Π.:

"...πολλές φωτογραφίες, που ανέβηκαν σαν προβεβλημένες (για μένα πάντα) είναι άχρηστες και η λέξη demek (= δήθεν) πάει γάντι σ' αυτές!..."

και

"... προβάλλονται άλλες (κατά πλειοψηφία ασπρόμαυρες, λες και τέχνη γίνεται, όταν πατήσεις σε κάθε καμένη και κουνημένη φωτογραφία το
κουμπάκι "αποχρωματισμός", βάλεις και λίγη θολούρα και έγινε πρώτη..."


όσο κι στο παράπονο του Γιώργου Σ. για την επιλογή προβαλλόμενης φωτό:

"...Θα μπορουσε να ηταν καλη αν ηταν καθαρη και προσωπικα μια μουντη θολη φωτογραφια εμενα προσωπικα μου καθετε στο λαιμο η σαν αγκαθι στον πισινο
ετσι να το εκφρασω καλυτερα ..."


Θέλω να πω:

Η επιλογή των προβαλλόμενων βρίσκετε σε φάση αξιολόγησης με σκοπό να βελτιωθεί ή να αντικατασταθεί.

Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Ακούω, επεξεργάζομαι και μεταφέρω κάθε άποψη. Ότι γίνει, θα γίνει με κοινή απόφαση της ομάδας των διαχειριστών.


Είμαι ο Σωτήρης και μόλις τελείωσα!

Προβολές: 96

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Μετά από μεγάλες διαμμάχες και διαφωνίες, ήρθε η ώρα να συμφωνήσω για πρώτη φορά με το φίλο George S. (ή αλλιώς pixelfun για να καταλάβει ποιός είμαι.)
Είμαι διαχειριστής σε δύο φόρουμ, εκ των οποίων το ένα είναι φωτογραφικό, οπότε αν μου επιτρέπεται να πω δύο λόγια πάνω στο θέμα μιας και τα συναντώ σχεδόν καθημερινά.
Τα συμπεράσματα που έχω βγάλει είναι αρκετά αν και πολύ νέος εδώ μέσα. Η μονολεκτική απάντηση σε μια φωτογραφία πιστεύω πως κάποιες φορές δείχνει "αγγαρία" και κάποιες "υποχρέωση" και θα πρέπει να αποφεύγεται. Προσωπικά μου αρέσει καλύτερα ένα αρνητικό σχόλιο σε μια φωτογραφία μου, παρά 10 "μπράβο". Μήπως λόγο της καθημερινής επαφής νιώθουμε πως πρέπει με το "ζόρι" να συμμετάσχουμε?

Μήπως λόγο της παρέας δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι αρνητικό??

Επίσης να σας πω την προσωπική μου εμπειρία. Ξέρω πως ίσως δεν είμαι αρεστός σε κάποιους (που απ'όταν έγραψα αρνητικό σχόλιο δεν ξανα απάντησαν σε φωτογραφία μου) επειδή τα σχόλια μου είναι αρνητικά συνήθως και αυτό γιατί πάντα θέλω μέσα από το διάλογο ο φωτογράφος να βλέπει περισσότερο τα αρνητικά του παρά τα θετικά. Το αποζητώ και στις δικές μου αυτό...

Επίσης ο χειρότερος σύμβουλος είναι το να μη δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας και εμείς υπάρχουμε και κανένας άλλος. Κάνει κακό το να μη δέχεται κάποιος κριτική. Πάνω απ'όλα για τον εαυτό του ως φωτογράφο μιας και θα μείνει στάσιμος.
Ένα τρίτο σημείο είναι αυτό που λέτε για το παρεϊστικο κλίμα που εμένα προσωπικά μου αρέσει αλλά όταν υπάρχει σε κάθε φωτογραφία τότε γίνεται κουραστικό. Πλέον (είναι αλήθεια) ότι γίνεται συχνά. Επαναλαμβάνω ότι δε με ενοχλεί...
Για τις προβεβλημένες δεν θα το συζητήσω μιας και τα κριτήρια είναι εντελώς υποκειμενικά.

Προτάσεις:
- Να δημιουργηθούν (η να επαναλειτουργήσουν θεματικές κατηγορίες)
- Επίσης καλό θα ήταν να γίνει κανόνας η αναγραφή του εξοπλισμού που έγινε μια λήψη.
- Παρουσίαση εξοπλισμού. Πήραμε κάτι καινούριο? Έπεσε κάποιος φακός στα χέρια μας για 1 εβδομάδα? Μπορούμε να παρουσιάσουμε δείγματα του παραθέτοντας τα συμπεράσματα μας.
- Κατηγορία με δευτερεύοντα εξοπλισμό. Υπάρχει συζήτηση για τριπόδια εδώ? Φλας? Μνήμες? Ή μήπως δεν είναι σημαντικά όλα αυτά?
- Δημιουργία θεματικών περιόδων. Για παράδειγμα, θέμα "γέφυρες" από 1 έως 15/11. Ξαμολιώμαστε με τις μηχανές μας και στις 16/11 παρουσιάζουμε τις δουλειές μας. Με όριο 2 ανά άτομο για να βάζουμε μόνο τις καλύτερες μας.

Αυτά τα λίγα από μένα και λυπάμαι αν σας κούρασα.
Δημητρη καλημερα,απαντω στο σχολιο σου με σχολιο.Δεν διαφωνω με αυτα που γραφεις και νομιζω πως οι περισσοτεροι τις ιδιες αποψεις λιγο πολυ εχουν.Το προβλημα ειναι να γινουν πραξη η να συνεχιζονται αυτα που συμφωνουμε οτι πρεπει να γινονται.
Δεν εχουμε ολοι τον ιδιο εξοπλισμο,γνωσεις,χρονο η διαθεση να ασχοληθουμε στο ιδιο επιπεδο και ετσι υπαρχει ποικιλια σχολιων,αραιες η συχνες επισκεψεις,αριστες,πολυ καλες,καλες μετριες φωτογραφιες κλπ.
Εγω συμφωνω και για τις θεματικες ενοτητες και την αναφορα εξοπλισμου και καποιες πληροφοριεις γενικοτερα.Πρεπει ομως να βρουν υποστηρικτες.
Εγω ας πουμε μπαινω σχεδον καθε μερα στη Φ.Λ. και σχολιαζω τις περισσοτερες φωτογραφιες.Δεν εχω χρονο να βγαζω πολλες φωτογραφιες και συχνα.Εχω σχολιασει ποικιλοτροπως και εχω πολλες φορες απογοητευτει απο την μη απαντηση του συναδελφου που σχολιασα τη φωτογραφια του.Υπαρχουν φωτογραφιες με 10 σχολια ας πουμε και πολλες προτασεις (+η-) και ο καλλιτεχνης ελαμψε δια της απουσιας του.Επισης περιμενω οταν ανεβαζω δικες μου να τις σχολιασουν και αυτοι που εχουν δει δικα μου σχολια.Εδω ξεκαθαριζω οτι δεν θεωρω τον εαυτο μου απο τους καλυτερους και εχω απαιτηση για επιανους.Απλα στο πλαισιο της καλοπροαιρετης συζητησης και κριτικης αυτα εινα αμφιδρομα.
Αποτελεσμα/αυτο κουραζει περισσοτερο και εστι οι πυρηνες ειναι στην ουσια αυτοδημιουργητοι απο κεινους που εχουν πιο συχνη επικοινωνια.
Οσον αφορα τα αρνητικα σχολια ,εχουμε και εδω ενα θεμα.Προσωπικα δν με πειραζουν καθολου και πρεπει να γινονται για να βελτιωνομαστε.Εγω κατεβαζω πολυ συχνα φωτογραφιες μου ειτε γιατι δεν μου αρεσουν πλεον,ειτε γιατι πρεπει να υπαρχει χωρος για καινουργιες,ειτε γιατι εχουν εκπληρωσει το σκοπο τους (κατι επικαιρο ας πουμε) ειτε γιατι τελικα ειναι αποτυχημενες και με σχολια αντιστιοιχα.
Ισως μερικες φορεςτα μονολεκτικα σχολια να εχουν τα στοιχεια που προανεφερες,ισως μερικες φορες ενα μονολεκτικο σχολιο μπορει να χωραει σε συγκεκριμενη φωτο σε συγκεκριμενη στιγμη (ενα αστειο στιγμιοτυπο στην παραλια ας πουμε) και δεν σου κανει εντυπωση να πεις κατι αλλο.Οσο για τις παρεουλες συνηθως ειναι τα σχολια αρνητικα αναμεσα σε αυτους που γνωριζονται και εχουν πιο πολυ θαρρος.
Τι αλλο να πουμε?Ειναι μια κοινωνικη ομαδα-δικτυο με κοινο ενδιαφερον τη φωτογραφια.Δεν μπορουμε να συντονιστουμε σε ολα και ετσι συναντιομαστε καπου καπου.
Εχω μπει και σε μεγαλυτερες λεσχες και εκει μπορει να υπαρχουν αριθμητικα περισσοτερες ωραιες φωτογραφιες αλλα πιο απροσωπα.
Να ειμαστε καλα

Βασιλης Πανδης
Δεν πειράζει. Πάει καιρός. Δε χρειάζεται κι όλας.... :-)))
Ειμαι ο Βασιλης Πανδης και μολις αρχιζω:
Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια διαφωνια στα γραφομενα του Σωτηρη.Το θεμα ειναι να γινουν πραξη αυτα που θελουμε.Γιατι ανεβαζουμε φωτογραφιες?Οι λογοι και σκοποι ειναι πολλοι.Για να μοιραστουμε κατι με τους αλλους,για να μαθουμε τη γνωμη τους για να επικοινωνουμε,για να βελτιωνομαστε,για να περασουμε ενα μηνυμα κλπ.
Συμφωνω με το Σωτηρη οτι το να πλατιαζει μια συζητηση σε φωτογραφια τριτου δεν ειναι σωστο και νομιζω πως υστερα απο καποιες συζητησεις αυτο δεν γινεται.Επισης δεν νομιζω πως πλεον πλατιαζουν οι συζητησεις γενικα.
Μπορει και πρεπει να γινει η φ.λ. πιο ποιοτικη?Αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα:Κατα μια εννοια αποκλειονται ολοι αυτοι που ειναι 'λιγοτερο ποιοτικοι' (αν θεωρησουμε οτι καποιοι θα κρινουν τις φωτογραφιες πριν δημοσιευτουν) και δημιουργειται μια ελιτ ,ενα κλειστο κλαμπ.Δεν νομιζω οτι εδω υπαρχει τετοιο θεμα.Αν θεωρησουμε οτι οι ντοπιοι που ασχολουνται δεν μπορουν να γινουν περισσοτεροι τοτε πρεπει να προσελκυσουμε ατομα απο αλλες περιοχες το οποιο σε ενα βαθμο γινεται.Αν η Φ.Λ γινει Πανελλαδικης εμβελειας υπαρχει κινδυνος να γινει απροσωπη οπως αλλες που ξερουμε.Κατα μια εννοια το οτι ειμαστε μια μικρη παρεα σχετικα ειναι μαλλον πλεονεκτημα.Στις μεγαλες λεσχες τα σχολια ειναι μονολεκτικα και οι φωτογραφιες εναλλασσονται γρηγορα και στην ουσια χανονται.Το βασικο ειναι η συμμετοχη των μελων σε σταθερη βαση και να μη συμμετεχουν οι ιδιοι και οι ιδιοι .Ανεβασμα,σχολιο,συζητηση,βελτιωση κλπ.Αυτο ενθαρρυνει τα μελη να συνεχισουν.Οι παρεουλες βασικα αναπτυχτηκαν απο αυτη την ελλειψη.Νομιζω η συζητηση για αυτο το πλατιασμα και ασχετα σχολια κλπ εχει παρει διαστασεις μεγαλες χωρις να ειναι προβλημα.(για να μη πω οτι χρησιμοποιειται σαν δικαιολογια απο καποιους που ισως αδιαφορουν η απλα δεν εχουν χρονο)
Για τις προβεβλημενες φωτογραφιες?Δεν εχω ιδιαιτερη αποψη.Η διαφωνιες πηγαζουν απο τη φυση της τεχνης κατ'αρχη.Σε καποιους αρεσει μια φωτο σε αλλους οχι .Τι να κανουμε.Επισης υπαρχουν ποσοτικα (επισκεψιμοτητα,σχολια) και ποιοτικα κριτηρια.Ειναι αληθεια πως καποιες φωτογραφιες αδικουνται (οχι γιατι δεν μπαινουν στις προβεβληγμενες απαραιτητα,αλλα γιατι εχουν 1-2 σχολια).
Ο σκοπος μας ειναι η τεχνη/χομπυ της φωτογραφιας,η βελτιωση ,η συμβουλη και ολα αυτα καλοπροαιρετα.Δεν κανουμε διαγωνισμο.
Θα παμε καλα.
Ουφ! κι εγω τελειωσα!
George,υπαρχουν ατομα αλλα δεν υπαρχουν για καθε μερα.Αυτο δεν μπορει να αλλαξει και εχουν ολοι τους λογους τους .Ειμαστε ομως μια μικρη λεσχη και δεν ξερω ποσο μπορουμε να μεγαλωσουμε.Ο μικρος πυρηνας ειναι ας πουμε η κινητηρια δυναμη που ειναι παντα εκει ενω οι αλλοι ερχονται φευγουν ξαναγυριζουν κλπ.Εχουν περασει πολυ καλοι φωτογραφοι απο τη Φ.Λ. και μετα απο ενα διαστημα αποχωρησαν,ηρθαν αλλοι κλπ.Επισης ο καθενας διαλεγει το ποσο μπορει να ασχολειται.Καθε μερα,καθε εβδομαδα,καθε μηνα κοκ
Δεν μπορει να υποχρεωθει να κανει κατι αλλο απο αυτο που μπορει η θελει.Ολοι δουλευουμε εχουμε και αλλες ασχολιες.οι πιο πολυ ειμαστε ερασιτεχνες και εκει θα μεινουμε.
Δεν βλεπω καποιο προβλημα σ'αυτο
Η αγωνία της διαχείρισης δεν είναι για αρνητικά ή προσβλητικά σχόλια κλπ .. αλλού είναι το θέμα .. του πως θα χρησιμοποιείται από όλους εμάς το επίπεδο του σχολίου …..να μην γίνει δηλαδή τελείως καφενείο …..ξεχνώντας τον λόγο για τον οποίο φιλοξενούμεθα σε αυτό το κοινωνικό φωτογραφικό δίκτυο. Το πρόβλημα μεγαλώνει όταν θα πρέπει να θέσεις (το που, ποιός ,πότε, πως …κλπ) θα κρατησει την ισορροπία αυτής της συνδιαλλαγής …πιστεύω πάντως ότι επειδή είμαστε όλοι εδώ καλοπροαίρετα και με αγάπη για την φωτο ότι το θέμα θα βρει τη άκρη του ….ναστε καλά!
φιλικά
Βλάσης
Βλάση, δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς, πίστεψέ με. Χειρίζεσαι -και συ και ο Σωτήρης και όλοι- τα ζητήματα με άριστη διπλωματικότητα, κίνηση ψύχραιμη και σώφρονα. Εκτροπή δεν θα υπάρξει. Ολοι έχουν την ωριμότητα να ξέρουν πώς πρέπει να κινηθούν. Και αν για μια στιγμή κάποιος ξεφύγει, στιγμιαίο θα είναι το αδίκημα, όχι προς θάνατον. Παράλληλα, οι άλλοι εταίροι με τον τρόπο τους μια άτυχη συμπεριφορά θα την απομονώσουν.
Βρίσκονται, βέβαια, και κάποιοι που ενοχλούνται, να με τους διαλόγους, να με τις προβεβλημένες, να με τις παρέες κ.λπ. Ηδη ο Βασίλης το ξεκαθάρισε : το site είναι δημοκρατικότατο, όποιος θέλει μετέχει σε έναν ευρύ διάλογο, όποιος δεν θέλει αρκείται στα στενά φωτογραφικά όρια. Οποιος βρίσκει περιττές τις προβεβλημένες (ανάμεσα σ' αυτούς κι εγώ), ας μην τις προσέχει (αυτό κάνω). Οποιος θέλει και μπορεί, ας σχολιάζει ελεύθερα και όποιος ανεβάζει φωτογραφίες να είναι έτοιμος να δεχτεί ανοιχτή κριτική. Παράπονα όλο και κάποια μπορεί να υπάρχουν. Δεν γίνεται να ικανοποιηθούν οι πάντες με όλα.

Αυτά όμως δεν είναι όλα όσα ήθελα να πω.

Ο ιστότοπος έχει κάποια γνωρίσματα θελκτικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει και πρέπει αυτά να τα διαφυλάξει :

α) προβάλλεται ένας τοπικός χαρακτήρας που είναι ευάρεστος και φιλικός και στους εταίρους εκτός Κερκύρας,
β) ο ερασιτεχνισμός είναι πλεονεκτικό γνώρισμα των μελών και ο επαγγελματισμός πιστοποιημένα υψηλός στη γενική λειτουργία που εξασφάλισε ο δημιουργός και οι διαχειριστές. Η στόχευση στην εμπορικότητα δεν είναι στοιχείο ενόχλησης για τα μέλη.
γ) την επαφή μεταξύ των εταίρων διακρίνει αλληλοσεβασμός και θερμή φιλική διάθεση. Οι διάλογοι εκτείνονται συχνά και εκτός του φωτογραφικού σχολιασμού και αυτό έχει ενδιαφέρον τόσο για την δημιουργία ευχάριστου κλίματος που έλκει συμμετοχές, όσο και για την ωφέλεια από την αναφορά θεμάτων ευρύτερης σημασίας.

Υπάρχουν, παράλληλα, και αρκετά που θα μπορούσαν να γίνουν, για να βελτιωθεί ο χαρακτήρας της ΦΩΤΟΛΕΚΕ. Ας προσκομίσουμε εδώ σκέψεις, απόψεις και ιδέες προς συζήτηση, επιλογή και εφαρμογή.
Αυτό θα είναι το χρήσιμο αντίδοτο στη δυσφορία και την γκρίνια.
Τωρα γιατί δημιουργήθηκε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, αδυνατώ να καταλάβω. Οι διάλογοι που κάποτε ξεφεύγουν από την φωτογραφική βάση, εφόσον γίνονται με κοσμιότητα και δεν θίγουν πρόσωπα και την γενική τάξη του ιστότοπου είναι καλοί και χρήσιμοι. Χαλαρώνουν το κλίμα, δημιουργούν ατμόσφαιρα φιλικότητας και κάποτε προσπορίζουν στα μέλη έμεσα και φωτογραφικές γνώσεις. Αν τεθεί σ' αυτό απαγόρευση η πορεία προς τις μονολεκτικές ατάκες είναι σχεδόν σίγουρη. Η ιδανική τάση όμως δεν είναι να διαλεγόμαστε σε τόνους άχρωμους και ουδέτερους, για να διατηρούμε ισορροπίες και να μη δυσαρεστείτε κανείς. Αντίθετα πρέπει να εγείρονται ζωηρές συζητήσεις, όπως θα συνέβαινε σε μια ζωντανή συνάντηση και προφορική ανταλλαγή σκέψεων. Να ορίσουμε σ' αυτό κανόνες είναι ανώφελο. Θα πρέπει να αρκεστούμε στις δυνατότητες αυτορρύθμισης του συστήματος.
Ως προς το ζήτημα της ποιότητας των φωτογραφιών που ανεβάζουμε η άποψή μου είναι, ότι παρέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο είναι και εδώ ανέφικτη. Το επίπεδο είναι σε μεγάλο βαθμό χαμηλό έως και απαράδεκτο. Το καλύτερο επίπεδο όμως απαιτεί την παρουσία στο site περισσότερων φωτογράφων με υψηλές επιδόσεις, αλλά και κάποια αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο των ήδη ενεργών εδώ φωτογράφων. Η καθημερινή ανάρτηση φωτογραφιών χαμηλών απαιτήσεων εκφράζει αδικαίωτο άγχος και αυτοδέσμευση, που καθηλώνει χαμηλά τη γενική ποιότητα.
Συμπερασματικά : Η ΦΩΤΟΛΕΚΕ έχει τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα με τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που συναντούμε στην καθημερινότητά μας. Αυτό το γενικό ύφος είναι σωστό να διατηρηθεί. Μικρά "τοπικά" προβλήματα που τυχόν μπορεί να προκαλούνται κάποτε είναι απλό και εύκολο να αντιμετωπίζονται με τους συνήθεις κανόνες λογικής, με ψυχραιμία και καλή διάθεση.
Βασίλη οι συγκεντρώσεις ξεκινούν πάλι Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. (Υπάρχει έτοιμο το πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα και θα αναρτηθεί σε μια δυο μέρες).
Ok!!
Πάντως για τις προβεβλημένες δε βλέπω τον λόγο ύπαρξης τους.

Προβεβλημένη είναι μια φωτογραφία όταν θα έχει επιτύχει το σκοπό της (να καυτηριάσει, να προβληματίσει, να αναδείξει κλπ).

Κριτήρια διαφορετικά για τον καθένα...
Τι θα λέγατε να κάναμε 1 φωτό την ημέρα και να καταργούσαμε τις προβαλλόμενες από την πρώτη σελίδα?

RSS

Πληροφορίες

Τελευταίες καταχωρήσεις

χ τ 754

από Μίλτος Παυλής

χ τ 753

από Μίλτος Παυλής

χ τ 752

από Μίλτος Παυλής

χ τ 751

από Μίλτος Παυλής

χ τ 750

από Μίλτος Παυλής

Ψηφίστε τη φωτογραφία του μήνα με θέμα "Ανθρώπων Έργα"

© 2022   Created by Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης