ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

Η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, βρίσκεται κτισμένη στην πλαγιά βουνού παραφυάδας της Δίκτης, πάνω από την Μινωϊκή πόλη Γουρνιά και σε υψόμετρο 540 μέτρων. Από τη Μονή εκτείνεται σε πανοραμική άποψη ο όμορφος κόλπος του Μεραμβέλλου με τις γραφικές ακτές και τα νησάκιά του.
Το ακριβές έτος ίδρυσης της Μονής δεν είναι γνωστό. Σύμφωνα, όμως, με όλες τις ιστορικές πηγές και τις χρονολογικές ενδείξεις το Μοναστήρι πιθανόν ιδρύθηκε κατά τη νεοβυζαντινή περίοδο (961-1204), νωρίτερα δηλ. από την κατάληψη της Κρήτης από τους Ενετούς το έτος 1211.
Το Καθολικό της Μονής έχει κτιστεί μέσα σε κοίλωμα υπερκείμενου μεγάλου βράχου, σε μια σπηλιά, είναι κατάγραφο και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και τη Ζωοδόχο Πηγή. Το Iερό επικοινωνεί με άλλο σπήλαιο. Εκεί συγκεντρώνεται από τριχοειδείς επιφάνειες νερό, το οποίο λαμβάνουν οι πιστοί ως αγιασμό. Σύμφωνα με την παράδοση μέσα στο σπηλαιώδη ναό του Καθολικού της Μονής φανερώθηκε η εικόνα της Θεοτόκου σε κάποιο βοσκό γι αυτό και το Μοναστήρι ονομάστηκε Παναγία Φανερωμένη.

Προβολές: 102

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας

Πληροφορίες

Τελευταίες καταχωρήσεις

1880's PHOTO JAPAN - WISTERIA AT UJI NEAR KIOTO

από Σπυρος Δ.Δ Kαλαμποκας ..Α/Μ φωτογραφια με ζωγραφικη επεξεργασια (υδατοχρωμα)

...

από Kostas Giannakou

κανταδόροι

από Μίλτος Παυλής Κέρκυρα (Μαντούκι), Δεκαπενταύγουστος 2006

KERKYRA CORFU STREET MUSICIANS 1960..........η...(ο Ορφεας [στα δεξια] και η παρεα του με μουσικη αναζητουν την Ευριδικη στους ελαιωνες ..παρα στον απεχθη Αδη)

από Σπυρος Δ.Δ Kαλαμποκας στους ελαιωνες(παρολο που "φαινονται"λιγο τα λιοδεντρα..θα μπορουσε να συμμετασχει σε μια ενοτητα με θεμα την "ΕΛΙΑ" )της Κερκυρας..γνησια στον τροπο της λαικη "ερασιτεχνικη" -ληψη ..πλουσια φωτογραφια...τωρα..εκτειθεται στο ebay (με τα στοιχεια του τιτλου..τα κεφαλαια γραμ.) σε δημοπρασια..

πλαζ

από Μίλτος Παυλής

Ψηφίστε τη φωτογραφία του μήνα με θέμα "Ανθρώπων Έργα"

© 2015   Created by Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης