Το πάθος μου για τη φωτογραφία ξεκινά από όταν ήμουν παιδί μόνο που οι ευκολίες και το μέσο τότε ήταν αρκετά δύσχρηστο και όχι ιδιαίτερα διεισδυτικό σε αντίθεση με τη σημερινή ψηφιακή εποχή και τις ευκολίες που παρέχει.

Όταν ωρίμασε αρκετά η ψηφιακή τεχνολογία στη φωτογραφία το 2003 περίπου απέκτησα τη 1η μου compact.
Στόχος μου πάντα ήταν η ποιότητα και η πιστότητα της εκάστοτε λήψης σε ένα οικονομικό λογικά πλαίσιο για τον απλό χρήστη και ερασιτέχνη φωτογράφο.
Χρόνο με το χρόνο μεγάλωναν οι ανάγκες μου για τη φωτογραφία σε συνάρτηση με το πάθος μου για αυτή.

Η φωτογραφία είναι ο πιο ελεύθερος τρόπος έκφρασης που δεν σε περιορίζει.
Κάθε κλικ κρύβει ένα δικό του κόσμο και τρόπο βασισμένο στη λογική, στη νοοτροπία και στο κάρμα του φωτογράφου.

Με τη λογική ότι μια εικόνα ισούται όσο χίλιες λέξεις, προσπαθώ να περάσω μηνύματα στις εικόνες μου, μηνύματα που βγαίνουν από τη καρδιά μου, από το μυαλό μου, από τη διάθεση μου, και φυσικά από την ανάγκη να δημιουργήσω.
Σκοπός είναι η δημιουργία συναισθημάτων στις εικόνες μου, συναισθήματα όπως η ευεξία που έχει ανάγκη η σημερινή εποχή, και όχι μόνο.

Η συνταγή μου στη φωτογραφία δεν στέκεται μόνο στο κλικ, στη στιγμή και στη γωνία αλλά στην έμπνευση τη φαντασία και την τύχη. Θεωρώ επίσης τη τεχνολογία δημιουργικό σύμμαχο μου όπου σε συνδυασμό με τους παράγοντες που προανέφερα συνεισφέρουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος λίγα λόγια για το σύστημα αξιολόγησης, σχολιασμού και κριτικής, θέλω να ξέρετε ότι ασχολούμαι λίγο παραπάνω από αυτό που βλέπω, πιο αυστηρά και σοβαρά σε συνάρτηση με τις γνώσεις και το επίπεδο του φωτογράφου, και αν κάνω τη διαφορά ανάμεσα σε σχόλια δε θα ήθελα να κριθώ για αυτό, αλλά για την ουσία του πράγματος που αναφέρω. Σκοπός μου δεν είναι να δημιουργήσω βεντέτες, ή εντυπώσεις ούτε να πω πώς να κάνει κάποιος τη δουλειά του. Σκοπός μου είναι ο προβληματισμός υπέρ της δημιουργίας από μια διαφορετική οπτική γωνία που ο εκάστοτε δημιουργός μπορεί να αγνοεί ασυνείδητα η να μη μπορεί να φτάσει εκεί λόγω ελλιπούς εμπειρίας. Αναφέρομαι κυρίως στους νεότερους φίλους/ες της φωτογραφίας. Θεωρώ το διάλογο σύμμαχο αλλά και το χιούμορ φάρμακο κατά της καχυποψίας.

Επίσης με χαρά θα δεχθώ οποιοδήποτε σχόλιο / κριτική και στις δικές μου παρουσιάσεις από οποιοδήποτε μέλος παλιό / νέο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Σας ευχαριστώ

Προβολές: 27

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας

Πληροφορίες

Τελευταίες καταχωρήσεις

χ τ 754

από Μίλτος Παυλής

χ τ 753

από Μίλτος Παυλής

χ τ 752

από Μίλτος Παυλής

χ τ 751

από Μίλτος Παυλής

χ τ 750

από Μίλτος Παυλής

Ψηφίστε τη φωτογραφία του μήνα με θέμα "Ανθρώπων Έργα"

© 2022   Created by Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης