Λεπτομέρειες εκδήλωσης

"Baraka"

Ώρα: Μάιος 2, 2011 από 8pm έως 10pm
Θέση: Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
Πόλη: Κέρκυρα
Τύπος εκδήλωσης: προβολή, ταινίας
Οργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας
Πρόσφατη δραστηριότητα: Μάι 2, 2011

Εξαγωγή σε Outlook ή iCal (.ics)

Περιγραφή εκδήλωσης

"Baraka"
 Στη γλώσσα των Σούφι "Baraka" σημαίνει ευχή, ανάσα ή πνοή ζωής, η οποία αποτελεί την κινητήριο δύναμη κάθε εξέλιξης πάνω στον πλανήτη. Σε ένα φιλμ όπου τα λόγια είναι περιττά και το θαυμάσιο σάουντρακ με τις ζωντανές ηχογραφήσεις μοναχών, αντικαθιστά τους διαλόγους, οι δημιουργοί της ταινίας, Ron Fricke και Mark Magidson, ξεκίνησαν μια οδύσσεια ανά τον κόσμο, προκειμένου να αιχμαλωτίσουν τις εικόνες που κρύβουν μέσα τους την εξέλιξη της γης, τη διαφορετικότητα του ανθρώπου και την επίδρασή του στον κόσμο που ζει. Ένα ντοκιμαντέρ ύμνος στην οικολογία που έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τις εικόνες σε γρήγορη κίνηση που αποτυπώνουν το φρενήρη ρυθμό της πολιτισμένης καθημερινότητας και τις σκηνές στο νεκροταφείο, την πολυκατοικία στην Ιταλία, τη καταστροφή από την καύση των πετρελαιοπηγών. 
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011, στις 20.00 στο χώρο της λέσχης στο Δημοτικό θέατρο, προβολή της ταινίας "Baraka" και αφορμή για συζήτηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΦΩΤΟ. ΛΕ.ΚΕ.

Πίνακας σχολίων

Σχόλιο

Απάντηση στην πρόσκληση για τον/την "Baraka" να προσθέσει σχόλια!

Γίνετε μέλος του Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας

Σχόλιο από τον/την Σωτήρης Πανδής™ στις 30 Απρίλιος 2011 στις 18:35
Με όλο τον σεβασμό αλλά σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται ως ντοκιμαντέρ.
Σχόλιο από τον/την Σωτήρης Πανδής™ στις 30 Απρίλιος 2011 στις 18:11

Το Baraka είναι μια απίστευτη μη-λεκτική ταινία και περιέχει εικόνες από 24 χώρες και από τις 6 ηπείρους, που δημιουργήθηκε από τον Ron Fricke και Mark Magidson, με μουσική του Michael Stearns και άλλων. Η ταινία δεν έχει πλοκή, δεν περιλαμβάνει ηθοποιούς και δεν έχει κανένα σενάριο. Αντ 'αυτού, υψηλής ποιότητας 70 χιλιοστά εικόνες δείχνουν κάποια από τα καλύτερα και χειρότερα μέρη της φύσης και της ανθρώπινης ζωής. Timelapse χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για να δείξει την καθημερινή ζωή και τον κόσμο… από μια διαφορετική σκοπιά.

Το Baraka θεωρείται συχνά ως μια πνευματική ταινία. Με προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια δολάρια, διάρκεια γυρισμάτων 14 μήνες και πλήρωμα τριών ατόμων αποτελεί ίσως την καλύτερη ταινία του είδους. Ο Ron Fricke ανέπτυξε ένα σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης κάμερας για τις απίστευτες φωτογραφίες time-lapse, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο Πάρκο της Νέας Υόρκης ή στις πολυσύχναστες πλατφόρμες του μετρό του Τόκιο.

Στην ταινία δεν αναφέρονται οι τοποθεσίες και η ανυπαρξία πλοκής έχει απογοητεύσει κάποιους ανθρώπους. Όμως αυτό έγινε εκ προθέσεως, όπως ισχυρίζεται και ο Ron. Κι εγώ έχω την ίδια άποψη. Δεν έχει σημασία που βρίσκετε αυτό που βλέπουμε αλλά πως παρουσιάζεται. Είμαι σίγουρος πως όταν δείτε τις σκηνές με τους μοναχούς, θα θέλετε να πάρετε ένα σακίδιο πλάτης και να ταξιδέψετε στην Ασία… μόλις τελειώσει η ταινία.

Όταν πρωτοείδα την ταινία ένιωσα πως έβλεπα τον κόσμου μας … υπερφυσικά … περίπου όπως θα τον έβλεπε μια θεότητα. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν χρειάζεται σενάριο διότι ο χρόνος δεν έχει σημασία..


Εκπληκτική ταινία … μην την χάσετε!

Σας παραθέτω ένα από τα κεφάλαια…

Σχόλιο από τον/την s.grammenos στις 30 Απρίλιος 2011 στις 15:41
 τελειότητητα  ήχου και εικόνας σε αυτό το ντοκυμαντέρ

Θα παρευρεθούν (5)

Μπορεί να παρευρεθώ (1)

Δεν θα παρευρεθούν (1)

Πληροφορίες

Τελευταίες καταχωρήσεις

χ τ 754

από Μίλτος Παυλής

χ τ 753

από Μίλτος Παυλής

χ τ 752

από Μίλτος Παυλής

χ τ 751

από Μίλτος Παυλής

χ τ 750

από Μίλτος Παυλής

Ψηφίστε τη φωτογραφία του μήνα με θέμα "Ανθρώπων Έργα"

© 2022   Created by Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης