ο στόχος μου όταν έβγαζα την φώτο μου ήταν να είναι σκιασμένη η κοπέλα και να έχει απαλό φωτισμό το δωμάτιο. κατά πόσο είμαι σωστός και πού είναι τα λάθη μου??

Προβολές: 236

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

 

για μένα καλώς έχει όπως είναι ....νομίζω ότι η φιγούρα στέκει σωστά με αυτό τον φωτισμό...αν ήθελα να δώσω μια διαφορετική ματιά θα την έκανα ακόμα λίγο πιο σκούρα ....δεν θα με χάλαγε ....ώστε να δώσω την προοπτική και να τονίσω την φιγούρα ....επίσης θα διόρθωνα τον ορίζοντα και θα την κροπάριζα παραπάνω ....

φιλικά

Βλάσης

και πάλι έχεις δίκαιο για το κροπάρισμα!! όσο για τον φωτισμό τη δοκίμασα και εγώ έτσι σκοτεινή και δεν ξέρω γιατί αλλά έβαλα την άλλη χαχαχα
η δικη μου επεμβαση .....με αλλο κροπαρισμα απο τον Σταθη ........

ενδιαφέρουσα η οπτική σου γωνιά αλλά 1ον δεν είμαι οπαδός της έντονης επεξεργασίας και 2ον ήθελα να πετύχω μια πιο σκοτεινή εκδοσή στη φιγούρα της φώτο, που εδώ φωτίστηκε  

 

ευχαριστώ και πάλι όμως για το σχόλιό σου.

Συμφωνώντας καταρχάς με τις επιλογές σου για απαλό φωτισμό και έμφαση στη σκιασμένη κοπέλα, θα κροπάριζα εξ αρχής σχεδόν ολόκληρο το ταβάνι διότι με τη φωτεινότητα και τα κλειστά του σχήματα (τετράγωνα τελάρα), τραβάει τη ματιά σε λάθος κατεύθυνση. Τώρα ο φακός κατευθύνεται ελαφρά προς τα κάτω που βρίσκεται η φιγούρα και η σκιά της στο πάτωμα, αλλάζοντας δραματικά τη προοπτική και μεταφέροντας την κοπέλα από το κέντρο προς το πάνω μέρος της εικόνας. Αν και (νομίζω) κάπου διάβασα ότι δεν συμπαθείς το ασπρόμαυρο, στη συγκεκριμένη περίπτωση με το πολύ κακό σε θερμοκρασία λευκού χρώμα της βιβλιοθήκης, νομίζω είναι μονόδρομος. Βελτιώνει αισθητά τους απαλούς τόνους που ζητάς, και τους απαλλάσσει από το χρωματικό θόρυβο. Συγχρόνως αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την αντίθεση, τόσο στα ράφια όσο και στη φιγούρα με τη σκιά της. Για αυτούς και μερικούς ακόμα λόγους φωτογραφικής λιτότητας, αλλά και προβολής της φόρμας (που είναι και το κύριο ατού της φωτογραφίας) επέλεξα ασπρόμαυρο για την φωτογραφία σου και όχι για λόγους ψευδό-καλλιτεχνικής κουλτούρας, όπως συχνά υπονοεί ο φίλος Δόκτωρ Πόπης όταν προβάλλονται α/μ φωτογραφίες.

Τέλος θα ήθελα να πω, πως ο χώρος-ομάδα, κριτική φωτογραφίας, είναι ιδανικός για να συζητάμε εκτενέστερα τις φωτογραφικές μας ανησυχίες. Ευχαριστώ. 

ευχαριστώ πολύ για το λεπτομερές σχόλιό σου.

τώρα που βλέπω την φώτο έτσι νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να την βγάλω οριζόντια και όχι κάθετα, να μην φέρνεται το ταβάνι για να έχω αυτό το αποτέλεσμα και να γίνει η κοπέλα η κεντρική φιγούρα χωρίς περιττές λεπτομέρειες (πχ. ταβάνι) όπος πολύ σωστά παρατήρισες!!!

 

όντος είμαι πολύ κατά του ασπρόμαυρου γιατί μου άρεσε πολύ το ασπρόμαυρο που έβγαζαν φωτογραφικές του 1960 με τα φιλμ εκείνης της εποχής και τώρα δεν βλέπω το ίδιο αποτέλεσμα... για να ακριβολογώ βλέπω μια "φθηνή" απομίμηση εκείνης της αποτύπωσης που προσπαθεί με τα χίλια ζόρια να της μοιάσει αν και έχεις δίκαιο ότι οι σκιές τονίζονται πολύ περισσότερο.

 

και μια ερώτηση:  με το "πολύ κακό σε θερμοκρασία λευκού χρώμα" εννοείς η κιτρινωπή αποτύπωση του     λευκού?? αν ναι είναι τεχνικό λάθος σε μία φωτογραφία?? γιατί μ'αρέσει σαν αποτέλεσμα χαχαχαχα!!!!!

 

ευχαριστώ για το χρόνο σου.

 

RSS

Πληροφορίες

Τελευταίες καταχωρήσεις

χ τ 754

από Μίλτος Παυλής

χ τ 753

από Μίλτος Παυλής

χ τ 752

από Μίλτος Παυλής

χ τ 751

από Μίλτος Παυλής

χ τ 750

από Μίλτος Παυλής

Ψηφίστε τη φωτογραφία του μήνα με θέμα "Ανθρώπων Έργα"

© 2022   Created by Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης